SA国际传媒

S?k

Paavin Franciscus hehkutti isovanhempien ja vanhusten suurta arvoa Paavin Franciscus hehkutti isovanhempien ja vanhusten suurta arvoa  (Vatican Media)

Paavin Franciscus hehkutti isovanhempien ja vanhusten suurta arvoa

Sunnuntaina 28.8. Vatikaanissa juhlittiin Maailman isovanhempien ja vanhusten p?iv??. Paavi Franciscus muistutti Angelus-puheensa lopussa isovanhempien ja vanhusten t?rkeydest? ja suuresta arvosta. Tulevaisuutemme riippuu suurilta osin siit?, kuinka isovanhemmat ja lastenlapset oppivat el?m??n yhdess?.

Juho Sankamo

“Älä hylkää minua nyt vanhuuden päivinä” - tämä psalmin jae (Ps. 79:9) oli tänä vuonna isovanhempien ja vanhusten päivän teemana. Paavi myös valitteli, että nykyään liian moni vanhus, ja isovanhempi, kokee olevansa hylätty. Me emme saa tottua siihen, että vanhukset unohdetaan, paavi painotti. Me emme saa hylätä vanhuksia.

Varsinkin kesällä moni vanhus kärsii raskaasta yksinäisyyden taakasta. Nyt onkin aika kuunnella vanhuksia, jotka sanovat, “älä hylkää minua”. Tähän vastaamme sanomalle, “minä en hylkää sinua!”

Vahvistakaa nuorten ja vanhusten välisiä siteitä

Paavi Franciscus muistutti myös, että on hyvin tärkeä vahvistaa lastenlasten ja isovanhempien, nuorten ja vanhojen välisiä siteitä. Sanokaamme “ei” vanhusten yksinäisyydelle, paavi huudahti.

Meidän tulevaisuutemme riippuu paljolti siitä, kuinka isovanhemmat ja lastenlapset oppivat elämään yhdessä, painotti paavi Franciscus.

01 augusti 2024, 16:35