SA国际传媒

S?k

Paavi Franciscus: Jumalan sana on inspiroitua ja inspiroi Paavi Franciscus: Jumalan sana on inspiroitua ja inspiroi  (Vatican Media)

Paavi Franciscus: Jumalan sana on inspiroitua ja inspiroi

Keskiviikon yleisaudienssissa paavi Franciscus opetti, kuinka Jumala puhuu ja innostaa meit? Sanassaan, Raamatun kirjoituksissa. Paavi korosti, ett? Pyh? Henki tekee Jumalan sanan el?v?ksi.

Juho Sankamo

Paavi Franciscus jatkoi keskiviikon yleisaudienssissaan opetussarjaansa, joka käsittelee, kuinka Pyhä Henki johdattaa Jumalan kansaa kohti Jeesusta, meidän toivoamme. Tällä kertaa paavi opetti, kuinka Pyhä Henki toimii Jumalan sanan kautta.

Oppi Raamatun jumalallisesta inspiraatiosta nojaa Raamatun jakeisiin, kuten 2. Tim. 3:16 ja 2. Piet. 1:21. “Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus” - “ihmiset ovat puhuneet Pyhän Hengen johtamina sen, minkä ovat Jumalalta saaneet.” Uskontunnustuksessa tunnustamme uskomme Pyhään Henkeen, “joka on puhunut profeettojen kautta.”

Jumalan sana on yhtä aikaa inspiroitua ja inspiroivaa, korosti paavi Franciscus. Jumalan sana on jatkuvasti elävä ja toimelias. Ristiinnaulittu ja ylösnoussut Jeesus avasi opetuslasten mielet ymmärtämään kirjoitukset (Luuk. 24:45). Paavi huomautti, että nykyäänkin jokin Raamatun sana nousee usein mieleemme rukouksessa ja puhuu meille aivan erityisellä tavalla.

Ristiinnaulittu ja ylösnoussut Kristus avaa kaikki kirjoitukset

Paavi Franciscus huomautti, että Raamatun ja pelastushistorian keskellä on ristiinnaulittu ja ylösnoussut Kristus. Hän on kuin majakka, joka valaisee kaikki Raamatun kirjoitukset. Paavi korosti, että ristiinnaulittu ja ylösnoussut Kristus täyttää pelastushistorian suunnitelmat, hän täyttää profetiat, ja paljastaa salatut mysteerit. Hän tarjoaa avaimen koko Raamatun lukemiseen. Ristiinnaulittu ja ylösnoussut Kristus on “majakka, joka valaisee koko Raamatun, ja se valaisee myös koko elämän.”

Kirkko tulkitsee Raamattua oikein

Paavi Franciscus viittasi Ilmestyskirjaan, jossa sanotaan Karitsa “avaa kirjan ja murtaa kaikki seitsemän sinettiä.” (Ilm. 5:5.) Kukaan muu ei pysty avaamaan tuota sinetöityä kirjakääröä. Paavi korosti, että vain Kristus pystyy avaamaan koko Raamatun. Kirkko, Kristuksen morsian, on Raamatun auktorisoitu tulkitsija ja sen autenttisen sanoman välittäjä, opetti paavi. Kirkko on nimittäin saanut lahjaksi Pyhän Hengen, minkä vuoksi kirkko on “totuuden pylväs ja perustus” (1. Tim. 3:15).

Lue Raamattua päivittäin

Opetuksessaan paavi kehotti uskovia kantamaan mukanaan pientä evankeliumin taskuversiota, jota he voivat lukea aina sopivana hetkenä. Paavi kehotti uskovia lukemaan Raamattua päivittäin. Papeille hän korosti, että saarnojen tulee välittää päivän evankeliumista jokin ajatus ja kutsu toimintaan. Paavi Franciscus toivoi, että papit eivät saarnasi pitkästi, vaan saarnat saisivat olla korkeintaan kahdeksan minuutin mittaisia.

13 juni 2024, 09:42