SA国际传媒

S?k

Paavi vaihtaa lahjoja Irakin presidentin kanssa Paavi vaihtaa lahjoja Irakin presidentin kanssa  (Vatican Media)

Paavin tapaamisia: Irakin presidentti, Helsingin tuleva piispa

Paavi Franciscus on tavannut viime aikoina muun muassa israelilaisia ja palestiinalaisia sek? vastaanottanut Irakin presidentin ja tulevan Helsingin piispan.

Emil Anton – Vatikaani  

Lauantaina 18. marraskuuta paavi Franciscus tapasi Vatikaanissa Irakin presidentin Abdul Latif Jamal Rashidin. Sydämellisessä tapaamisessa keskusteltiin Irakin ja Pyhän istuimen hyvistä suhteista, katolisen kirkon asemasta Irakissa ja muista molempia osapuolia kiinnostavista teemoista. Paavi sai presidentiltä lahjaksi kultaisen Urin zikkuratin pienoismallin. Sunnuntaina 19. marraskuuta paavi ruokaili Vatikaanissa 1200 köyhän ja kodittoman kanssa. Hän kiitti Jumalaa ja tapahtuman järjestäjiä tästä ”ystävyyden hetkestä”.  

Tiistaina 21.11. paavi Franciscus otti vastaan isä Raimo Goyarrolan, Helsingin hiippakunnan tulevan piispan. Goyarrola kutsui paavin vierailemaan Suomessa, ”maan äärissä” ja lahjoitti hänelle Fazerin suklaata. Samana päivänä paavi keskusteli myös puhelimitse Argentiinan uuden presidentin, 56 % äänistä saaneen Javier Milein kanssa. Illalla Franciscus osallistui Vatikaanissa Ukrainasta kertovan dokumenttielokuvan “Freedom on Fire: Ukraine’s fight for freedom” esitykseen. Keskiviikkona 22.11. paavi tapasi Hamasin israelilaisten panttivankien perheenjäseniä ja Gazassa kärsivien kristittyjen ja muslimien palestiinalaisten perheenjäseniä.  

Tiistaina 21.11. julkaistiin myös paavi Franciscuksen uusi kirja Il mio presepe (”Seimeni”). Kirja löytyy myös englanniksi nimellä Christmas at the Nativity. Kirjaan on koottu paavi Franciscuksen tekstejä ja puheita jouluseimestä ja sen hahmoista. Paavi kertoo käyneensä kahdesti Grecciossa, paikassa, missä pyhä Franciscus aloitti jouluseimien tradition. Jouluseimi voi tänäkin päivänä puhutella evankelioivasti ja todistaa uskomme kauneudesta, paavi kirjoittaa.  

23 november 2023, 07:14