SA国际传媒

S?k

Lateraanibasilika Roomassa Lateraanibasilika Roomassa 

Lateraanibasilika 1700 vuotta: Rooman katedraalin juhlavuosi alkaa

Pyh?lle Johannekselle omistettu Lateraanikirkko vihittiin 9. marraskuuta vuonna 324. Nyt alkava 1700-vuotisjuhla jatkuu koko vuoden.

Emil Anton – Vatikaani  

San Giovanni in Laterano on varsinainen paavin istuin ja Rooman katedraali. Paavi Sylvester vihki kirkon vuonna 324. Tänään 9. marraskuuta alkaa monien ohjelmanumeroiden siivittämä juhlavuosi. Kardinaali De Donatis viettää klo 17.30 juhlamessun, jossa laulaa Marco Frisinan johtama Rooman hiippakunnan kuoro.  

”Lateraanikirkossa laulaminen on yksi kauneimmista asioista”, Frisina on sanonut. Frisina ja hänen kuoronsa esittävät myös Rooman hiippakunnan joulukonsertin Lateraanikirkossa 17. joulukuuta ja helatorstaikonsertin 12. toukokuuta. 1. marraskuuta 2024 esitetään otteita Frisinan keisari Konstantinukselle säveltämästä In hoc signo -oopperasta. 

Lateraanikirkko oli paavien istuin noin tuhannen vuoden ajan ja se on nähnyt seiniensä sisällä lukuisia pyhiä kuten Franciscuksen ja Dominicuksen. Sitä kutsutaan ”kaikkien kirkkojen äidiksi ja pääksi”. Kardinaali De Donatis toivoo nyt alkavan juhlavuoden koituvan uskon uudistumiseksi ja elävöitymiseksi. 

10 november 2023, 07:02